Blog

Salon Dekorasyonunda Yemek Odası Takımı Nasıl Konumlandırılır?

Modern hayatın etkisi her geçen gün hayatımıza yansımaya devam ediyor. Ev mimarisinde yapılan köklü değişimler, ev stillerinde kendini gösteren farklı konseptler ile hayatımızdaki yerini almış durumda. Geçmişe bakıldığında; salonun, mutfağın, odaların, hatta yemek odalarının olduğu bölümler, bu yenilik karşısında ya alan olarak daraldı ya da tamamen evlerdeki yerini kaybetti.

Günümüzde ayrı bir bölüm olarak varlığını devam ettiren mutfaklar da var, salonlardan bir tezgah ile ayrılan açık mutfaklarda… Evlerinde ayrı bir yemek odasına sahip olanların sayısı ise gün geçtikçe azalmakta. Yemek için ayrılan özel odalar, etkisini kaybetmiş olsa da ihtiyaçlar yeni konseptleri de beraberinde getirdi. Artık yemek odaları, salon dekorasyonlarına dahil olarak hayatımızdaki yerini korumaya devam ediyor. Yemek odası takımlarının salonlara taşınması, mevcut mobilyalara uyum sağlayan pek çok tasarımın da hayata geçmesini sağladı. Bu durumun en güzel yanı ise birbirinden şık yemek odası takımı modellerinin, her ev sahibini cezbeden özellikleri üzerinde taşıması oldu. Özellikle geniş salonlarda lüks bir yemek alanı oluşturabileceğiniz dekorasyon fikirleri ile karşınızdayız. Salon dekorasyonunda yemek odası takımının nasıl konumlandırılacağı hakkında detaylı tüm bilgileri içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

 

Queen Klasik Yemek Odası Takımı

Salon Dekorasyonunda Yemek Odasının Yeri

İyi bir salon dekorasyonu, doğru mobilyaların doğru alanlara yerleştirilmesi ile gerçekleşir. Pek çok fonksiyonel özelliğin aynı tasarımda buluştuğu ihtişamlı yemek odası modelleri; masa, sandalye, konsol ve konsol aynasını içinde barındıran kombinasyonlar ile sunulur. Mevcut kombinasyonlar, her kullanıcıya ve her ev stiline uygun şekilde değiştirilebilir özellik taşır. Alan açısından daha geniş bir kullanım sunan salonların bir bölümü, yemek odası takımları için rahatlıkla kullanılabilir. Önemli olan salonun ruhunu bozmayan ve diğer mobilyaların etkisini azaltmayan bir dekorasyon gerçekleştirmektir. Eğer klasik mobilyalara yer verilen bir salon dizaynına sahipseniz yemek odası çeşitlerinde de aynı çizgiden devam ederek, yaşam alanınızın ahengini kusursuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Dikdörtgen salon tipi evler için en ideal yemek odası noktası, kapıya en yakın alan olmalıdır. Bu durum yemek hazırlıkları esnasında yemek masasına ulaşmayı ve yemek sunumunu kolaylaştırır. Geniş ve kare bir alana hâkim olan salonlar için üçlü koltuğun hemen arkasına, tv ünitesinin tam karşısına konumlandırılan yemek odaları hem dekorasyon hem de kullanım açısından en iyi seçeneklerden biridir. Koltuğun arkasına yerleştirilen yemek masaları, salonu ikiye bölünmüş hissi yaratacağından dolayı, yemek alanınızın da ayrı olduğuna dair bir algı yaratmayı kolaylaştıracaktır.

 

Yemek Odası Seçiminde Bunlara Dikkat!

Yemek odası takımları, diğer tüm ev mobilyaları gibi sürekli değiştirilemeyen ve kolay taşınamayan ürünlerdir. İhtiyaçlar doğrultusunda ve diğer mobilyalara uygun seçimler yapıldığından emin olduğunuzda, ihtişamlı ve göz alıcı bir dekorasyon gerçekleştirmemek için hiçbir sebep yoktur. Sadece birkaç unsura dikkat edildiğinde, alışverişinizin tam anlamıyla kusursuz gerçekleştirdiğinizden emin olabilirsiniz.

Yemek odası mobilyaları, pek çok parçayı içinde barındırır. Bu noktada salon alanını, özellikle yemek masasına yer vereceğiniz noktayı ölçün. Yemek takımının alana çok büyük ya da çok küçük gelmesi, salon dekorasyonunuzda istemediğiniz sonuçlar ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Klasik mobilyalar ile dekore edilen salonlar sadece klasik çizgilerin hakim olduğu görkemli yemek odası takımları ile kusursuzlaşır. Salon dekorasyonunda yer alan mobilyaları baz alarak yapacağınız seçimler, uzun vadede kullanmaktan keyif alacağınız bir yaşam alanını sizlere sunar. Diğer yandan mobilyaların üretim aşamasında kullanılan malzemelerin kalitesi, mobilyaların kullanım ömrünü belirler. İyi bir işçilik, aynı zamanda kaliteli malzemelerin bir araya gelmesi demektir. Tercih edeceğiniz yemek odası modellerinin hangi malzemelerden üretildiği hakkında detaylı bilgi alarak yapacağınız alışveriş, sonuçtan memnun kalacağınız bir deneyim sunacaktır. İhtiyaçlar doğrultusunda hareket etmeyi unutmayın. Özellikle dar salon tipine sahip kullanıcılar için en iyi alternatiflerden biri, fonksiyonel kullanım sunan takımlar olacaktır. Bir yemek odasından beklentinizi belirleyin ve takım içeriğinde en çok ihtiyacınız olan mobilyalara öncelik tanıyın. Enbiya Alemdar olarak klasik yemek odası takımları ile hayallerinizin ötesinde bir yaşam alanını sizlere sunmaya devam ediyoruz. Varaklı detaylar, konforlu sandalyeler ve avangart ayakların şıklığı ile tamamlanan yemek odası takımları, son trend tasarımları sayesinde stil sahibi evlerdeki yerini alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir