Çırağan Yemek Odası Takımı
Blog

İhtişamlı Yaşam Alanları: Avangart ve Klasik Mobilya Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ev dekorasyonları kişinin tarzı, zevkleri ve hayata bakış açısı hakkında bilgi verir. Lüks, modern ve ışıltılı mobilyalar, farklı tasarımları ile evlerdeki yerini alır. Birbirinden eşsiz mobilyalar, kumaş ve renk seçenekleri ile pek çok kişiye hitap eden tasarımlara dönüşür. Büyük bir kitlenin tercihi ise klasik ve avangart mobilyaların hakim olduğu dekorasyonlardan yanadır. Nitekim avangart ve klasik mobilyalar, çoğu zaman birbirleriyle karıştırılan ürünlerdir. Belli noktada ortak yönleri olan bu iki tarz, aynı zamanda pek çok noktada birbirinden ayrılır. Peki, klasik ve avangart dekorasyonlar arasındaki farklar nelerdir? Yeni bir ev dizayn etmeyi düşünüyor ve bu iki dekorasyon fikrinden birini hayata geçirmek istiyorsanız içeriğimizin devamına göz atarak doğru seçimler yapabilirsiniz.

Tasarım

Klasik mobilyalar, geçmişin izlerini üzerinde taşıyan, şıklığını ve zarafetini kaybetmemiş özel tasarımlardır. Yüzyıllar boyunca popülerliğini devam ettiren klasik oturma grupları ve yemek odası takımları, estetik bir yaşam alanına sahip olmak isteyenlerin günümüzde de yoğun ilgisini görüyor. Klasik tarzda dekore edilmiş evlerde el oymalarının ön plana çıktığı mobilyalar tercih edilir. Gold ya da silver varaklar ile ihtişamlı görünümünü koruyan oturma grupları, farklı boy ve formlara sahip kırlentler ile zenginleştirilir. Genellikle koltukların sırt kısımlarında kapitone düğmeli detaylar kullanılır ancak pek çok modelde düz sırt modellerini görmek mümkündür. Avangart mobilyalar şıklığından ödün vermeyen tasarımlar olsa da el oymacılığı ve varaklı detaylar bu mobilyalarda çok fazla kullanılmaz. Klasik tarza göre el oymacılığından biraz da olsa arındırılmıştır ancak yine de modern hatları ile şıklığını korur. Avangart koltuk takımlarının sırt kısımlarında kullanılan kapitone düğmeler geçmişi simgelerken, modern kırlentler ile günümüz modasını üzerinde taşır. Kısacası klasik mobilyalar; iskelet yapısı, el işçiliği, kumaş yapısı ve kalitesi ile geçmişin izlerini gözler önüne serer. Avangart modeller ise geçmişin günümüz modası ile kusursuz bir şekilde tamamlandığı özel tasarımlar olarak hayatımızdaki yerini korur. Her iki tarz da büyük bir kitlenin ilk tercihleri arasında olmaya devam eder. 

Kumaş Seçenekleri

Hem klasik hem de avangart koltuk takımlarında kumaş alternatifleri bulunmaktadır ancak klasik oturma gruplarındaki kumaş kullanımı kısıtlıdır. Belli başlı kumaş seçenekleri bulunur ve kumaşlar yapıları itibariyle klasik tasarımları kusursuz bir şekilde tamamlar. Avangart mobilyalarda kullanılan kumaş seçenekleri ise geniş bir yelpaze sunar. Kadife, baskılı, Osmanlı desenli ve modern kumaşlar, avangart tasarımlar için ideal kullanımlara sahiptir. Kumaşlar, geçmişin günümüz modası ile muhteşem uyumunu üzerinde taşır. Her iki dekorasyon fikrinde de doğru renk aralıkları tercih edilmelidir. Klasik mobilyalarınızda; bej, kırmızı, kahverengi ve sarı tonlarına yer verebilirsiniz. Avangart mobilyalar ise günümüzde daha sade ve açık tonlar ile tamamlanan şık tasarımlara sahiptir. bu yönü ile daha geniş bir alternatifi sizlerle buluşturur. 

Her iki takımı birbirinden ayıran özellikleri olduğu gibi pek çok ortak noktası da vardır. Zenginlik, zarafet ve kalitenin buluştuğu özel tasarımlardır. Ayrıca konfor açısından istenilen ve beklenilen performansı da kullanıcılar ile buluşturur. Yatak odası ve salon başta olmak üzere evinizin her bölümünü klasik ya da avangart mobilyalar ile taçlandırabilir, içinde kendinizi mutlu hissedeceğiniz eşsiz bir dekorasyon gerçekleştirebilirsiniz. Enbiya Alemdar Mobilya olarak sizlere sunduğumuz birbirinden şık ve konforlu mobilyaları, yüksek kalite standartlarına uygun malzemeler ile üretmeye devam ediyoruz. Kumaş ve renk alternatiflerini değerlendirebileceğiniz özel tasarımlarımız ile göz dolduran bir yaşam alanı inşa edebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir